ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Octavian Calmîc: ”Dorim să transformăm Republica Moldova într-o platformă atractivă pentru investiții”

14:51 | 16.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, a declarat în cadrul unui mic dejun de afaceri cu membrii Asociației Investitorilor Străini că autoritățile doresc să transforme Republica Moldova într-o platformă atractivă pentru investiții, într-un centru regional, capabil să furnizeze produse și servicii de calitate atît pentru piața internă, cît și cea externă, informează MOLDPRES.

”Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru atragerea investițiilor în Republica Moldova, crearea unui mediu favorabil pentru activitatea investitorilor”, a menționat ministrul Calmîc. Dar astăzi, a adăugat ministrul ”avem nevoie și de un suport din partea mediului de afaceri în promovarea acestor politici, a unei deschideri mai largi în procesul de identificare și soluționare a problemelor care apar în procesul de realizare a proiectelor investiționale sau de altă natură”.

Asociația Investitorilor Străini (FIA) va continua să susțină eforturile autorităților în crearea unui mediu de afaceri prietenos pentru investitori și salută deschiderea acestora pentru discuții și schimb de opinii cu comunitatea de afaceri, a afirmat Alexander Koss, președintele Asociației.

Membrii FIA au abordat un șir de probleme, soluționarea cărora, în opinia lor, va permite eliminarea mai multor bariere în activitatea companiilor, va facilita dezvoltarea acestora, va duce la creșterea volumului de mărfuri produse. În această ordine de idei, au fost discutate problemele legate de arenda terenurilor agricole, gestionarea și consolidarea acestora, utilizarea resurselor de apă, impozitul de 2,5% "lux" plătit de operatorii de telefonie mobilă, colectarea și prelucrarea deșeurilor, ”salariile în plic”.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17006242

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!