ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 17 august 2017

18:29 | 16.08.2017 Categorie: Agenda

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii invită reprezentanții mass-media la deschiderea oficială a celui de-a XI-a Incubator de Afaceri din Republica Moldova.

Ora 11.30, orașul Cahul, str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, 2.

***

Consiliul municipal Chişinău se va întruni în ședință.

Ora 10.00, Sala de ședințe a Primăriei Chișinău.

***

Ambasada Franței în Republica Moldova și Agenția Universitară a Francofoniei, invită la conferința de presă „Cooperarea decentralizată Franța-Moldova, un avantaj pentru atractivitatea teritoriilor”, organizată în cadrul apelului de proiecte mici.

Orele 10.00-11.00, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, sala de conferință 740, str. Constantin Tănase, 9.

***

Organizatorii festivalului „DeVin&DeGust” invită reprezentanții mass-media la o conferință de presă în cadrul căreia vor fi dezvăluite detalii despre „DeVin&DeGust” și vor fi prezentate cele patru regiuni vitivinicole cu Indicație Geografică Protejată ale Moldovei.

Ora 11.00, vinăria „Migdal-P” Chateau Cojușna, (satul Cojușna, str. Mecanizatorilor 1). Conferința de presă va fi urmată și de un tur de presă prin beciurile vinăriei, care face parte din zona IGP „Codru”.

Transportul tur-retur pentru jurnaliști spre locul desfășurării evenimentului va fi asigurat de organizatori. Punctul de plecare va fi sediul Oficiului Național al Viei și Vinului, str. Mitropolit Dosoftei, 126, ora 10.30.

***

30 de antreprenori din dreapta și stînga Nistrului vor primi certificare de participare la Școala de Inovații în Business. În perioada 9-17 august 2017, întreprinzătorii au testat mai multe tehnici și modele de inovații în afaceri, precum Lean start-up, Crowdfunding, Socially Responsible Business sau Human Centered Design, pentru ca ulterior să le aplice și astfel, să-și sporească profitul. Antreprenorii au fost motivați să identifice modele de colaborare între cele două maluri, cu tentă inovațională, în afacerile pe care le ghidează. Două dintre cele mai sustenabile idei de afaceri vor fi premiate cu cîte 1.700 de euro.

Ora 15.00, Tabara IT Relax, Vadul lui Vodă. Pentru reprezentanții presei va fi pus la dispoziție transport, care va porni spre Vadul lui Vodă la ora 13.35, din fața clădirii Le Roi, str. Sfatul Țării 29. 

***

Platforma Demnitate şi Adevăr invită la o conferinţă de presă privind tentativa guvernării antipopulare de împovărare abuzivă și nejustificată cu o nouă taxă. 

Ora 12.00, sediul partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, str. 31 august 1989, nr. 15.

***

Preşedintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele RM, Fiodor Ghelici, invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic al Republicii Moldova, deputatul Parlamentului Nicolae Juravschi, este învinuit de spălare de mijloace financiare bugetare, corupţie şi furt al mijloacelor destinate sportivilor. Federaţiile de sport cer intentarea dosarului penal”.

Ora 12.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

(Editor L. Alcază)