ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Economiei și Infrastructurii va elabora un program de dezvoltare a transporturilor

16:25 | 17.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Economiei și Infrastructurii, după preluarea atribuțiilor din domeniul transporturilor, va veni, în scurt timp, cu un program de dezvoltare a segmentului respectiv pe toate dimensiunile. Un anunț în acest sens a făcut vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul unei întrevederi informale cu reprezentanții mai multor companii, specializate în transportul internațional de mărfuri, informează MOLDPRES.

”Analizele prealabile indică existența unui sistem extrem de birocratizat în relația dintre transportator și structura de resort, care eliberează documentele necesare pentru prestarea serviciilor de transport al mărfurilor. Noi vom liberaliza toate procedurile de eliberare a autorizațiilor de transport al mărfurilor, de tranzit prin teritoriul altor state, precum și altor documente necesare pentru activitatea eficientă a agenților economici din domeniu”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii.

În context, vicepremierul Octavin Calmîc  a solicitat de la agenții economici o analiză detaliată privind situația din domeniu și propunerile acestora pentru depășirea problemelor care împiedică dezvoltarea domeniului. De asemenea, ministrul a solicitat transportatorilor prezentarea unor date estimative privind numărul de autorizații de transport al mărfurilor prin teritoriul Ucrainei, Turciei, Federației Ruse și altor state, care va fi negociat în cadrul comisiilor mixte ale acestor țări.

Reprezentanții companiilor de transport l-au informat pe ministrul Economiei și Infrastructurii că în scurt timp vor veni cu o analiză a situației din domeniu, precum și cu propuneri de soluționare a mai multor probleme existente în prezent. Interlocutorii au convenit ca asemenea întrevederi să devină regulate, deoarece, în opinia participanților, dialogul direct dintre autorități și agenții economici va contribui la dezvoltarea sectorului dat.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!