ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația de judo îl va premia pe campionul mondial de cadeți la finele anului

15:47 | 18.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Federația Moldovenească de Judo îi va oferi campionului mondial de cadeți, Eugen Matveicuc (81 kg) un cadou special la sfîrșitul anului, a declarat astăzi președintele acesteia, Andrei Golban, relatează MOLDPRES.

”Îi vom oferi un premiu special, în spiritul tradițiilor existente în cadrul federației. De asemenea, vor fi omagiați, conform performanțelor înregistrate, și ceilalți premianți la turneele internaționale. Acceptăm, în context, și ideile interesante referitoare la eveniment de mass-media”, a specificat oficialul. ”Performanța lui Eugen Matveiciuc constituie o premieră în istoria judoului moldovenesc. Ea va fi răsplătită pe măsură”, a adăugat vicepreședintele federației, Victor Florescu.

La conferința de presă au asistat primul antrenor al sportivului, Mihail Ciudin, unul dintre actualii lui tehnicieni, Ion Leu, tatăl performerului, Cătălin Matveiciuc, care au făcut o serie de precizări referitoare la titlul de campion obținut. Eugen Matveiciuc este originar din Chișinău, elev în clasa a 11-ea la Liceul Republican cu Profil Sportiv. Practică judoul de la vîrsta de 6 ani. Anul curent el a mai devenit premiant la Festivalul Olimpic al Tineretului European (Gyor), etapele Cupei Europei, desfășurate la Berlin și Ploiești, Campionatul European (Kaunas), rezervat juniorilor.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17006288

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!