ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sîmbătă-luni, 19-21 august 2017

18:38 | 18.08.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Sîmbătă, 19 august

În perioada 18-20 august, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat organizează - sub patronajul Guvernului - Zilele Diasporei în Republica Moldova, ediția a IV-a.

Pe 19 august, la Festivalul Internațional GUSTAR, ediția a VII-a - care anul acesta este organizat în parteneriat cu BRD și are scopul de a intensifica relațiile diasporei Republicii Moldova cu cei rămași acasă -  BRD va organiza o expoziție (tîrg) „Moldova de oriunde” a membrilor diasporei.  

***

Circa 300 de sportivi din cinci țări se vor reuni în Rezervația „Orheiul Vechi” pentru a participa la competiția internaționala EcoRun „Dragonul de Aur” ce se va desfășura în cadrul Festivalului Internațional Gustar.

Programul evenimentului:

Ora 6.00 – start-ul participanților la proba MARATON.

Ora 8.00 – start-ul participanților la proba SEMIMARATON.

Ora 14.00 – Înmînarea premiilor pe Scena Mică a Festivalului Internațional Gustar.

***

Va avea loc lansarea oficială a brandului Sebo.

Ora 10.00, str. Tighina 55, colț cu Ștefan cel Mare.

***

Moldovan National Youth Orchestra invită la un recital de pian dedicat marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti. Invitat special - dirijorul principal MNYO Gabriel Bebeșelea. Intrarea este liberă.

Ora 18.00, Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Duminică, 20 august

Biroul Relații cu Diaspora va organiza Cupa diasporei la mini-fotbal.

***

De Zilele Diasporei, în oraşul Ungheni va fi lansată „Aleea Băştinaşilor” – prima alee renovată din parcul central, proiect realizat cu suportul migranţilor.  

Orele 11.30-13.00, Parcul central Ungheni.

***

Renumitul compozitor Eugen Doga va susține un recital inedit, în aer liber, la Castel Mimi, acompaniat de orchestra Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”.

Ora 19.00, s. Bulboaca, r. Anenii Noi.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!