ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un festival-concurs național al cântecului haiducesc s-a desfăşurat la Rezina

17:37 | 21.08.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Cea de-a III-a ediție a Festivalului-concurs național al cântecului haiducesc „Trec anii haiducului” s-a desfăşurat ieri în satul Ţahnăuţi, raionul Rezina. Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional Rezina, Secția Cultură și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului a fost de a valorifica și promova tezaurul folcloric cu tematică haiducească și de a susține formațiile folclorice de bărbați.

Pe scenă au evoluat colectivele artistice din raioanele Telenești, Rezina, Edineț, Șoldănești, Ocnița, Criuleni, Dondușeni, Hâncești, Anenii Noi, Cimișlia și Orhei. 

De Marele Premiu al festivalului s-a învrednicit Ansamblul folcloric „Orheienii” din oraşul Orhei. Cu premiul I s-a ales formaţia „Șoimanii” din satul Ratuș, raionul Criuleni. Ansamblurile „Amurgul” (satul Lalova, raionul Rezina) și „Cusărenii” (satul Bârnova, raionul Ocnița) au obţinut premiul II. Premiul III a revenit formaţiilor „Teiuș” (satul Lipnic, raionul Ocnița) și „Vatra” (satul Țareuca, raionul Rezina).

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17006349

img17006349

img17006349

img17006349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!