ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Dorin Goțonoagă a ratat obținerea unei medalii la Universiada Mondială

15:07 | 22.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Dorin Goțonoagă (81 kg) a ratat ieri obținerea unei medalii la Universiada Mondială, care se desfășoară în Taipei (China), relatează MOLDPRES.

El a repurtat trei victorii în faza preliminară a turneului, câștigînd seria sa. În semifinală, însă, a fost învins de campionul Seungsu Lee (Coreea de Sud), iar în meciul pentru medalia de bronz i-a cedat brazilianului Vinicius Taranto.

Coechipierii Denis Vieru (66 kg) și Norin Tătărescu (73 kg) nu au depășit astăzi faza preliminară a competiției.

Halterofilul Serghei Cechir, clasat pe locul șase la Jocurile Olimpice de la Rio, a ocupat astăzi treapta a noua în concursul categoriei de până la 69 de kilograme cu rezultatul 289 kg (134 la stilul smuls, 155 la aruncat). Vadim Dimitrov (taekwondo) a învins în prima etapă din cadrul categoriei de  54 kg, dar a cedat în următoarea. Dan Olaru și Alexandra Mârca nu au depășit faza preliminară în concursul individual de tir cu arcul.

Sportivii moldoveni vor mai participa la următoarele genuri de sport: Serghei Marghiev, Andrian Mardare, Dimitriana Surdu (toți la atletism), Stepan Dimitrov (taekwondo), Ion Țerna, Ecaterina Câlcic (ambii la haltere).

Reprezentanții Republicii Moldova au cucerit la edițiile precedente ale Universiadelor Mondiale 3 medalii de aur, 4 de argint și 15 de bronz. Campioni au devenit atleții Natalia Cerchez, Ion Luchianov și Zalina Marghieva. Actuala ediție se va încheia pe 27 august.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)