ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 23 august 2017

09:11 | 23.08.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la  masa rotundă cu tema: ”Importanța operațiunii Iași-Chișinău”, organizată de Comitetul Național „Victorie”. 

Ora 10.00, hotelul Jolly Alon, str. Maria Cebotari 37.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe, et. VI, str. A. Puşkin.

***

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Proiectul „Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA” finanțat de UE invită reprezentanții mass-media la conferința de presă ”Finalizarea Proiectului Uniunii Europene „Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA”. Rezultatele obținute pe parcursul a doi ani de activitate, 2015-2017.

Ora 11.00, Casa Guvernului, etajul II, bir. 246, intrarea din str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

La Bender va avea loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev. La finele întrevederii, reprezentanţii politici vor susţine un briefing de presă.

Ora 11.00, sediul din or. Bender al Misiunii OSCE.

***

La Chișinău va fi organizată o suită de manifestări culturale dedicate marcării Zilei Limbii Române în R. Moldova, a 100 de ani de la trecerea în eternitate a lui Alexei Mateevici și a 100 de ani de la apariția poemului ”Limba noastră”:

ora 09.00 - Cimitirul Central - Te Deum la mormântul lui Alexei Mateevici, susținut de către un sobor de preoți de la Mitropolia Basarabiei

ora 11.00 - Sediul Uniunii Scriitorilor din R. Moldova - Vernisajul expoziţiei „Mateevici - Doina dorurilor noastre” a Muzeului Național de Literatură ”Mihail Kogălniceanu”

ora 12.00 - Sediul Uniunii Scriitorilor din R. Moldova - Colocviul științific ”Poetul Alexei Mateevici și poemul ”Limba noastră”: un secol de nemurire”.

***

Primăria municipiului Chişinău invită mass-media la conferința de presă privind organizarea concursului „Dictare pentru fiecare”.

Ora 11.00, Sala Rotundă a Primăriei Chișinău.

***

Mass-media este invitată la Șerpeni, Anenii Noi unde, cu sprijinul Uniunii Europene, este construit un complex sportiv unic în regiune.

Ora 16.00.

***

Asociația Obștească Uniunea Veteranilor de Război ”Patriot” din R. Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Starea socială a veteranilor de război. Aniversarea a 26-a a Independenței”.

Ora 11.00, agenţia INFOTAG.

***

Omul de afaceri Nicolae Pascal invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Despre trădare sau cum înțeleg unii politicieni demnitatea”.

Ora 14.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, efectuează în perioada 23-24 august curent o vizită oficială în Ucraina, la invitaţia ministrului ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!