ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxerii moldoveni s-au deplasat la Campionatul Mondial

12:30 | 23.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Maeștrii internaționali Vasile Belous (69 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg), însoțiți de antrenorul emerit Petru Caduc, au plecat ieri la Campionatul Mondial, care se va desfășura la Hamburg (Germania) în perioada 25 august-2 septembrie, relatează MOLDPRES.

”Voi face tot posibilul pentru a obține o medalie”, a declarat în ajunul deplasării pentru mass-media Vasile Belous, medaliat anul curent cu bronz la Campionatul European de la Harkov (Ucraina). ”Firește, îmi doresc o evoluție meritorie”, a adăugat Alexei Zavatin. ”Regret că n-am beneficiat în timpul pregătirilor de medic, masor, dar asta-i situația”, a remarcat Petru Caduc.

Primele apariții în ring ale boxerilor moldoveni sînt programate pentru 26 august.

Nici un boxer moldovean nu a obținut deocamdată medalii la Mondiale. Cele mai bune evoluții – locurile 5 – le-au înregistrat în anii precedenți: Timofei Scriabin (54 kg), Ion Cernei (57 kg), ambii la Tampere (1993), Vitale Grușac (67 kg) – la CM de la Belfast (2001) și Chicago (2007), Mihail Muntean (91 kg, Chicago, 2007), Victor Cotiujanschi (75 kg, Milano, 2009) și Vasile Belous (69 kg, Baku, 2011).

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

La Mondialele din Germania au obținut dreptul să participe 280 de pugiliști din 86 de țări.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!