ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 24 august 2017

08:25 | 24.08.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la mai multe acțiuni consacrate actelor eroice ale concetățenilor noștri în cadrul operațiunii Iași-Chișinău.

Ora 9.00 – depunerea de flori la ”Focul Veșnic” din cadrul Complexului Memorial ”Eternitate”;

Ora 11.00 - ceremonia de depunere de flori la Complexul Memorial ”Capul de Pod Șerpeni”;

Ora 18.30 – Concertul “Eliberarea”, organizat sub patronajul Președintelui R. Moldova (Piața Marii Adunări Naționale).

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Asociația Obștească ”HOMECARE” și în colaborare cu Caritas Republica Cehă desfășoară conferința cu genericul „Rolul asistenței medicale primare în realizarea măsurilor de prevenire a diabetului zaharat. Practici de succes”.

Ora 09.30, Centrul de Excelenţă în Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo”, sala de conferințe, et. 2, str. N. Testemițanu, 28.

***

La Pretura sectorului Botanica din capitală vor avea loc consultările publice asupra proiectului ”Planul Urbanistic Zonal privind valorificarea terenului cu numărul cadastral 0100104017 din str. Vorniceni” – referitor la construcția viitoare pe lângă Palatul de Cultură al Feroviarilor.

Ora 09.00, sala de şedinţe a preturii, str. Teiului, 10.

***

Moldova-Institut Leipzig, în cooperare cu Facultatea de Istorie și Filozofie a USM și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, desfășoară la Chişinău cea de-a IX-a ediţie a şcolii de vară cu genericul: „O societate în schimbare? Aspecte istorice, culturale și sociale”.

Ora 09.00, ministerul nominalizat, Casa Guvernului, et. 3, bir. 327.

***

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr invită la o conferință de presă.

Ora 12.00, sediul formațiunii, str. 31 August, 15.

***

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va fi vernisată Expoziţia de caricatură „Selecţie de lucrări din cadrul expoziţiei internaţionale Berlin 2016”, ediţia a VII-a. Tema „Gunoiul”.

Ora 15.00.

***

La Complexul Memorial „Alexei Mateevici” din s. Zaim, raionul Căușeni se vor desfășura manifestări literar-artistice dedicate Zilei Limbii Române.

Ora 10.00.

***

La Librăria din Centru va fi lansat volumul „Amintiri de pe planeta M.” de Doru Ciocanu, apărut la Editura Cartier.

Ora 18.15, Librăria din Centru, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 126.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, efectuează în perioada 23-24 august o vizită oficială la Kiev, la invitaţia ministrului ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!