ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atletul Serghei Marghiev a obținut bronzul la Universiada Mondială

15:08 | 24.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Atletul moldovean Serghei Marghiev a cucerit astăzi medalia de bronz în concursul de aruncare a ciocanului din cadrul Universiadei Mondiale, care se desfășoară la Taipei (China), relatează MOLDPRES.

El a obținut distincția după ce a înregistrat rezultatul 74,98 metri. Cu acest indice, consemnat la a doua aruncare, a condus clasamentul până în următoarea etapă când polonezul Pawel Fajdek a fixat 79,16 metri.  La a cincea apariție în concurs Pavel Bareișha din Belarus a reușit să arunce ciocanul la o depărtare de 77,98, urcând pe locul doi.

Deținătorul celui mai bun rezultat în faza preliminară a competiției (78,85), Bence Halasz din Ungaria a ocupat locul patru în finală cu indicele 73,79 metri.

Până la Serghei Marghiev cea mai bună evoluție printre membrii lotului național – locul 5 – o avusese judocanul Dorin Goțonoagă (81 kg).

Sâmbătă, 26 august, în concurs se vor încadra Andrian Mardare (aruncarea suliței) și Dimitriana Surdu (aruncarea greutății). Universiada se va încheia pe 27 august.

Reprezentanții Republicii Moldova au cucerit la edițiile precedente ale Universiadelor Mondiale 3 medalii de aur, 4 de argint și 15 de bronz. Campioni au devenit atleții Natalia Cerchez, Ion Luchianov și Zalina Marghieva. Actuala ediție este a 29-a.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)  

img17006428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!