ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova s-a clasat pe locul 5 în lume cu cea mai rapidă creștere a numărului de călători în scop turistic

15:28 | 25.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Agenția Turismului informează că, potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Turismului (OMT) pentru 2016, Republica Moldova s-a clasat pe locul 5 în lume cu cea mai rapidă creștere a numărului de călători în scop turistic - 28,6 la sută, informează MOLDPRES.

Conform datelor statistice, în anul 2016 circa 121 000 de turiști au ales Republica Moldova ca destinație de petrecere a vacanțelor, comparativ cu 94 000 de oameni în anul 2015.

Experții OMT constată că Republica Moldova se face remarcată prin varietatea potenţialului turistic natural şi antropic, natura splendidă și prin obiectivele sale turistice impresionante, printre care este Orheiul Vechi - un complex monahal rupestru, care datează de mai bine de 2000 de ani, capitala – Chișinău, cu bulevardele sale verzi și vinăriile subterane.

O creștere înaltă a turiștilor care vizitează Republica Moldova s-a înregistrat și în primul semestru al acestui an. Date ale Biroului Naţional de Statistică relevă că în ianuarie-iunie 2017, structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 64,7 mii de turişti străini, în creștere cu 18,5 la sută față de perioada similară a anului precedent.

Ponderi mai însemnate în numărul total de turişti străini cazaţi la structurile de primire turistică colective le-au revenit turiştilor din România (24,1 la sută), Ucraina (13,3%), Federaţia Rusă (9,0%), Statele Unite ale Americii (7,1%), Turcia (4,7%), Germania (4,4%), Italia (4,1%), Polonia (2,7%), Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (2,6%), Franța și Israel (câte 2,1%).

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17006456

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!