ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sâmbătă-luni, 26-28 august 2017

18:33 | 25.08.2017 Categorie: Agenda

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Sâmbătă, 26 august

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la Gala Premiului Naţional 2017, consacrată aniversării a 26-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova.

Ora 17.00, Palatul Republicii, str. Maria Cibotari, 16.

***

În incinta Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova va avea loc tradiționalul concurs „Dictare pentru fiecare”.

Ora 11.00, USM, bloc 1, str. Mihail Kogălniceanu, 65.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului invită bucătarii profesioniști și amatori să-și pună la încercare talentele în Concursul „Meșter Bucătar”, organizat în cadrul festivalul– „DeVin&Degust”.

Ora 11.00, Complexul Etno-Cultural VATRA.

Duminică, 27 august

La Chișinău și în raioanele ţării va fi marcată Ziua Independenței printr-o serie de evenimente cultural-artistice, organizate concomitent. Sărbătoarea va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul lui „Ștefan cel Mare și Sfânt” (08.30) și la Complexul memorial „Maica Îndurerată” (09.00).

Pe Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare. De asemenea, 20 de colective artistice de amatori vor defila într-o paradă a portului popular, prezentând varietatea costumului popular național, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui târg.

***

Speakerul Andrian Candu va acorda, în premieră, distincțiile Parlamentului Republicii Moldova.

Ora 12.00, Muzeul Național de Artă.

(Editor A. Răileanu)