ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicolae Ceban a avut cea mai bună evoluare printre coechipieri la Mondialele de lupte libere

09:44 | 27.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Nicolae Ceban (97 kg) a ocupat locul șapte la Campionatul Mondial de lupte libere, încheiat ieri la Paris, relatează MOLDPRES.

Evoluarea sa a fost cea mai bună printre membrii lotului național. Piotr Ianulov (86 kg) s-a clasat pe locul 10, iar Evgheni Nedealco (74 kg) s-a situat pe poziția a 15-ea. Toți au câștigat câte un meci după care au suferit înfrângeri. Ceilalți coechipieri au pierdut în primele partide disputate, plasându-se pe locuri mai inferioare în clasament.

Nicolae Ceban a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice (2008, 2012, 2016), este medaliat cu bronz la Campionatul European.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS. Actualmente el este profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17006480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!