ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Iuzefovici a fost distins cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova”

13:02 | 28.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Președintele Federației naționale de Taekwondo, Igor Iuzefovici, vicepreședinte al Uniunii Europene de Taekwondo, a fost distins cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova” pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea sportului și promovarea imaginii țării la nivel internațional, relatează MOLDPRES. 

”Sunt mândru de faptul că Parlamentul țării a apreciat înalt activitatea Federației naționale de Taekwondo (versiunea olimpică). Promit că vom munci în același stil în continuare și nu vom dezamăgi susținătorii probei. Am reușit în ultimii câțiva ani să obținem rezultate de-a dreptul remarcabile, datorită optimismului și eforturilor depuse de întregul colectiv care activează în cadrul forului de specialitate. Vom promova cauza sportului moldovenesc în continuare și ne vom strădui să oferim microbiștilor noștri noi ocazii de bucurii”, a declarat președintele federației de taekwondo. 

Igor Iuzefovici a fost unicul nominalizat la categoria „Pentru contribuție substanțială în vederea promovării și dezvoltării sportului moldovenesc”.

O dată cu venirea lui la cârma Federației de profil, a fost înregistrat un salt calitativ apreciabil. Aaron Cook, sportiv britanic naturalizat la inițiativa sa, a cucerit medaliile de bronz la Campionatele Mondiale din 2015 și 2017, performanțe ce constituie realizări inedite pentru Republica Moldova. Sportivul a reprezentat pentru prima dată țara noastră la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016). În mai curent  a fost organizat, de asemenea în premieră, un turneu internațional reprezentativ  din seria G1, ”Moldova Open”, la care au participat peste 400 de sportivi din 35 de țări. La Chișinău urmează să fie inaugurată, cu susținerea Federației Internaționale de Taekwondo WTF, o Academie Internațională în cadrul căreia vor fi instruiți antrenori și arbitri. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17006508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!