ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea Legislativului şi Executivului nu va participa la ședința Consiliului de Securitate

10:10 | 29.08.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Conducerea Parlamentului şi membrii Guvernului nu vor participa astăzi la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate /CSS/, convocată de Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon. Anunţul a fost făcut de speakerul, Andrian Candu, după şedinţa Biroului Permanent al PDM, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Candu, decizia a fost luată după ce pe ordinea de zi a CSS au fost incluse mai multe subiecte ce nu ţin de securitatea R. Moldova, printre care şi decizia Guvernului de a-l declara persona non-grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin. 

„Este un subiect ce ţine de competenţa Guvernului şi nu a Preşedintelui R. Moldova sau a CSS. Discuţiile la acest subiect sunt o provocare şi nu ne dorim ca CSS să devină un instrument al confruntărilor geopolitice. Sunt multe subiecte care pot fi pe agenda consiliului", a opinat Candu. 

El a specificat că membrii Parlamentului şi Guvernului nu intenţionează să boicoteze activitatea CSS, însă nu vor participa la şedinţe atâta timp cât pe ordinea de zi nu vor fi incluse subiecte ce vizează direct securitatea ţării. 

La începutul lunii august, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova. Decizia fost aprobată de Guvern la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Executivul i-a interzis lui Rogozin accesul pe teritoriul Moldovei, dar și tranzitarea teritoriului țării noastre, pentru declarațiile defăimătoare și mincinoase la adresa cetățenilor Moldovei.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17006527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!