ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PAS a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva șefului statului

16:06 | 29.08.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a depus astăzi la Procuratura Generală un denunț împotriva șefului statului, Igor Dodon, informează MOLDPRES.

Juristul PAS, Sergiu Litvinenco, a specificat că denunțul se bazează pe mai multe acțiuni ilegale, care ar fi fost săvârșite de către Igor Dodon. „Am indicat în denunț infracțiunea de trădare de patrie și cea de dezbinare națională, etnică și religioasă. În document am prezentat toate acțiunile pe care le considerăm ilegale și neconstituționale”, a spus Litvinenco.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a specificat că „după înregistrarea denunțului, acesta urmează a fi examinat, iar ulterior petiționarul va fi informat despre hotărârea organului de drept”, a spus Vieru.

Până la această oră, președintele țării nu a comentat acțiunea.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17006547

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!