ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va negocia prelungirea programului moldo-german de pregătire a managerilor

16:55 | 30.08.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Economiei și Infrastructurii va iniția negocieri cu Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania asupra prelungirii termenului Programului moldo-german de pregătire și perfecționare a managerilor de la întreprinderile din diferite sectoare ale economiei Republicii Moldova, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de către Guvern, relatează MOLDPRES.

Programul a demarat în anul 2009 și expiră la 1 ianuarie 2018. Din 2009 și până în decembrie 2016 la acest program au luat parte 271 de manageri. Peste 60 la sută din participanți au stabilit și dezvoltă diverse relații comercial-economice cu parteneri germani. Guvernul intenționează să negocieze  prelungirea acestuia până la 31 decembrie 2020.

Scopul final al semnării documentului constă în pregătirea unei noi generații de manageri care ar putea aduce o contribuție considerabilă la modernizarea economiei moldovenești și intensificarea relațiilor moldo-germane.

Programul în cauză se desfășoară în prezent în 18 țări, printre care Federația Rusă, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Uzbekistan, Azerbaidjan, R. Moldova, China, Vietnam, India, Egipt ș.a.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)