ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Personalul ministerelor va fi redus cu până la 50 la sută

17:28 | 30.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. Aparatul central al ministerelor va fi redus cu până la 50 la sută, potrivit hotărârilor Guvernului  cu privire la organizarea și funcționarea ministerelor, aprobate în ședința de astăzi, informează MOLDPRES.

Astfel efectivul-limită al aparatului central al Ministerului Economiei și Infrastructurii va fi de 155 unități, față de 311 funcționari în prezent. La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va fi operată o reducere de 45 la sută, iar la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – de 30 la sută. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va avea un număr limită de personal de 105 unități, cu 50 mai puțin decât în prezent.

Reducerile de personal se fac în contextul reformei administrației publice centrale, care a dus la preluarea funcțiilor unor ministere de către altele și ca urmare la micșorarea numărului de ministere de la 16 la 9.

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat astăzi, în debutul ședinței Guvernului, că în urma reformei administrației publice centrale se vor face reduceri de cadre, în unele instituții va ajunge până la 50 la sută.  „Devenim mai supli. Funcționarii vor ști ce au de făcut, dar vor fi și mai bine plătiți. Se obișnuiește să fim criticați pentru acțiunile noastre. Nu este vorba de o majorare de salarii. Noi vom economisi din resursele care le-a avut Executivul. În următoarea etapă același lucru vom face și cu agențiile guvernamentale. Obiectivul nostru este ca pentru Guvern să lucreze cei mai buni specialiști”, a menționat Premierul Filip.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!