ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vinei, 1 septembrie 2017

08:07 | 01.09.2017 Categorie: Agenda

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

La Biblioteca Naţională a Republicii Moldova va avea loc ședința Salonului Muzical, dedicată sopranei Valentina Savițchi, Artistă a Poporului, la 90 de ani de la naştere.

 Ora 14.00,  Sala de conferințe „Alexe Rău” a Bibliotecii Naționale.

***

Între 31 august - 2 septembrie, Agenția Națională de Presă AGERPRES din România, în calitate de partener al Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017, proiectează trei documentare video și expune, la standul nr. 8, imagini din ARHIVA FOTOGRAFICĂ, precum și albumele de fotografie România: Evoluție și ARHIVA FOTOGRAFICĂ.

Astăzi, pentru publicul de la Bookfest Chișinău va rula documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley”, care spune povestea irlandezului ce a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București, îndrăgostit fiind de România, de tradițiile și de ospitalitatea românilor.

Ora 15.00, CIE Moldexpo, pavilionul central.

***

În scuarul Teatrului Național de Operă și Balet  va fi organizat un concert susținut de ambasadorul fotbalului feminin în Moldova Iuliana Beregoi, în cadrul căruia vor avea loc activități fotbalistice și concursuri cu premii. La eveniment va fi prezentă și echipa națională feminină împreună cu antrenorul Alina Stețenco.

Ora 13.00, intrarea este gratuită. 

(Editor M. Jantovan)