ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sâmbătă-luni, 2-4 septembrie 2017

18:48 | 01.09.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Sâmbătă

Suporterii fotbalului moldovenesc sunt invitați în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet pentru a susține echipa națională de acasă, urmărind meciul dintre Serbia și R. Moldova pe un ecran uriaș LED. Programul evenimentului va mai conține concursuri cu multe premii, activități distractive și sportive pentru fiecare suporter. Intrarea este gratuită.

Ora 18.00.

***

Între 31 august - 2 septembrie, Agenția Națională de Presă AGERPRES din România, în calitate de partener al Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017, proiectează trei documentare video și expune, la standul nr. 8, imagini din ARHIVA FOTOGRAFICĂ, precum și albumele de fotografie România: Evoluție și ARHIVA FOTOGRAFICĂ.

Sâmbătă, pentru publicul de la Bookfest Chișinău va rula documentarul  „Tărâmul dintre ape”, care prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”.

Ora 18.00, CIE Moldexpo, pavilionul central.

Duminică

La Biblioteca Naţională a R. Moldova vor fi lansate cărțile "Gheorghe Oprea. Biobibliografie" şi "Galeria scriitorilor români. Gheorghe Oprea: Catalog".

Ora 15.00, sala nr. 1, blocul 1.

Luni

La Academia de Științe a Moldovei vor fi inaugurate lucrările Congresului Mondial al Eminescologilor (ediţia a VI-a), care va avea loc în zilele de 4-5 septembrie.

Ora 10.00,   Sala azurie a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 1, parter.

***

Agenţia de presă IPN invită reprezentanţii mass-media la dezbaterile publice cu tema „Cererea de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova: legalitate, avantaje, riscuri şi pericole”, ediţia a 76-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 14.00, Agenţia IPN.

***

AO Părinți Solidari, CReDO și CNA Studențesc invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Apel public de atenționare a comitetelor părintești referitor la colectarea taxelor informale în sectorul de educație”.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

***

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova invită la vernisarea expoziţiei „În lumea de basm a meşterilor populari din Moldova” şi lansarea cărţii „Meşteşuguri populare tradiţionale moldoveneşti (din colecţiile Bibliotecii Naţionale). Bibliografie de recomandare”.

Ora 14.00, BNRM, blocul 2.

***

Fiodor Ghelici, preşedintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele R. Moldova, invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „SOS! Ne-au uitat și ne-au abandonat. Apel către Ambasadele acreditate în Moldova, cu rugămintea de a acorda ajutor liceului rus M. Lomonosov”.

Ora 12.00, Agenţia IPN.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

La invitaţia prim-vicepremierului, ministrului Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dačić, în perioada 1-3 septembrie vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene va întreprinde o vizită de lucru la Belgrad.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!