ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicul de la urgenţă care a cerut mită de la un pacient a fost suspendat din funcţie

11:07 | 05.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Chirurgul din Secţia oro-maxilo-facială a Institutului de Medicină Urgentă, care a fost reţinut la finele lunii trecute de ofiţerii anticorupţie după ce a luat mită 13 mii de lei de la o pacientă, a fost suspendat din funcţie, comunică MOLDPRES.

Potrivit conducerii institutului nominalizat, în cazul dat administraţia instituţiei a dispus crearea unei comisii interne, care se va ocupa de cercetarea circumstanţelor şi motivelor infracţiunii. De asemenea, directorul institutului în cauză a emis un ordin de suspendare din funcţie a medicului suspectat de corupţie pe perioada derulării dosarului penal, deschis de CNA.

Solicitat de MOLDPRES purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a specificat că angajatul Institutului de Medicină Urgentă este cercetat în stare de liberate după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

Conform CNA, medicul a fost prins in flagrant de oamenii legii în timp ce lua mită de la o pacientă cu multiple traumatisme ale mandibulei. Pe numele acestuia a fost iniţiată o urmărire penală, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!