ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vânătoarea în zona frontierei de stat va fi restricţionată

15:25 | 05.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/.  Vânătoarea de-a lungul frontierei de stat va fi permisă doar pe o adâncime de o mie de metri de la linia hotarului către interior, comunică MOLDPRES cu referire la un ordin făcut ieri public de Agenţia „Moldsilva”.

Contactată de Agenţie, Viorica Caciuc, responsabilă de relaţiile cu presa în cadrul instituţiei, a relatat că acest ordin prevede schimbări în Regulamentul privind autorizarea, organizarea şi practicarea vânătorii în fondul forestier naţional şi a fost emis concomitent cu unele modificări în Legea cu privire la frontiera de stat a R. Moldova.

„Vânătoarea în zona de frontieră până la limita de un kilometru de la linia frontierei de stat către interior se admite numai în perioada luminoasă a zilei, în baza unui aviz, eliberat  pentru toate persoanele participante la vânătoare de către sectorul Poliţiei de Frontieră, inclusiv pentru cetăţenii care locuiesc în zona de la hotarul ţării. Termenul de examinare a solicitării este de până la 5 zile”, a precizat sursa citată.

Totodată, despre începerea şi finalizarea vânătorii desfășurate în zone de frontieră, posesorul avizului va informa telefonic, verbal sau electronic subdiviziunea Poliţiei de Frontieră, în raza căreia urmează să fie organizată vânătoarea. În cazul producerii unui incident în timpul vânătorii, subdiviziunea Poliţiei de Frontieră va fi informată imediat.

În luna august curent, printr-o decizie de Guvern, au fost modificate termenele de vânătoare pentru sezonul 2017-2018 la unele specii de vânat. Astfel, vânătoarea la mistreţ va fi permisă de la 14 octombrie până la 31 decembrie 2017, la iepuri de câmp – de la 26 noiembrie până la 31 decembrie 2017, la fazani – de la 1 octombrie curent până la 14 ianuarie 2018, gâşte, raţe şi culici – de la 23 septembrie până la  31 decembrie etc.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17006729

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!