ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

134 persoane au primit astăzi atestate de mediator

15:12 | 05.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Un număr de 134 de tineri au primit astăzi atestate pentru desfășurarea activității de mediere oferite de Ministerul Justiţiei, comunică MOLDPRES.

Documentele au fost înmânate în cadrul unei ceremonii oficiale de către șeful Direcției profesii și servicii juridice a ministerului nominalizat, Lilian Deliu care i-a felicitat pe tineri cu prilejul accederii în profesie.

“Activitatea de mediator este foarte importantă pentru justiţia din Moldova deoarece reduce fluxul mare de dosare în instanţe şi contribuie la economisirea resurselor, inclusiv financiare. Cercetările efectuate în Uniunea Europeană arată că metoda medierii este eficientă chiar şi dacă are o rată mai mică de succes”, a opinat Deliu.

Cei 134 de tineri au susţinut la 25 iulie curent un examen de atestare și au obţinut acceptul de a profesa.

Medierea este o formă alternativă de rezolvare a disputelor între două sau mai multe părţi ce doresc să ajungă la o înţelegere, cu ajutorul unei terţe persoane, specializate în calitate de mediator. Disputele pot implica state, organizaţii, comunităţii, indivizi.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!