ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Școala profesională din orașul Ocnița va fi lichidată

09:30 | 06.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării privind lichidarea Școlii profesionale din orașul Ocnița. În ultimii ani, numărul de elevi înmatriculați a scăzut dramatic, peste 80 la sută din profesori sunt de vârstă pensionară, iar cheltuielile pentru întreținerea instituției în ultimii doi ani a rămas la același nivel, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor ministerului, în anul 2016 au fost înmatriculați 28 de elevi la anul I, deși au fost repartizate pentru această instituție 55 de locuri. Pentru anul 2017 nu au fost desfășurate examene de admitere, iar 39 de elevi au fost transferați în alte școli profesionale. Din cele 11 cadre didactice care activează în instituție, nouă sunt de vârstă pensionară. La fiecare angajat din instituție revin doi elevi.

Păstrarea unui număr mare de instituții, capacitatea cărora nu este utilizată pe deplin, implică cheltuieli de întreținere nejustificate în detrimentul investițiilor în calitate studiilor, menționează autorii proiectului.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17006748

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!