ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ştefan Vodă a fost deschisă o școală distractivă de fotbal

15:20 | 06.09.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/.  O Şcoală distractivă de fotbal a fost organizată în perioada 4-8 septembrie pe Stadionul Central din oraşul Ştefan Vodă. Aceasta face dintr-un proiect iniţiat de Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF), Inspectoratul General de Poliţie (IGP) cu susţinerea unei organizaţii neguvernamentale din Danemarca, transmite MOLDPRES.

Timp de 5 zile, aproape 200 de copii din raionul Ştefan Vodă, dintre care mare parte sunt fete, cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, vor participa la un program neobişnuit, menit să promoveze fotbalul şi modul sănătos de viaţă. Pentru desfăşurarea acţiunii a fost alocată suma de 70 mii de lei din partea organizatorilor, iar Consiliul raional Ştefan Vodă a contribuit cu 500 de euro. Totodată, în realizarea proiectului s-au implicat antrenorii de fotbal din localitate, voluntarii FMF, profesori de educaţie fizică, pedagogi, poliţişti, părinţi ş.a.

“Este vorba de un fotbal vesel, atractiv, combinat cu măsuri de informare pentru copii, acestea fiind însoţite de muzică, jocuri distractive, la care participă cu plăcere atât copii, cât şi adulţi”, au precizat surse de la Consiliul raional Ştefan Vodă.  

În cadrul proiectului, o grădiniţă din centrul raional a beneficiat de echipament sportiv modern, care va permite activităţi sportive şi pentru copiii cu nevoi speciale. Totodată, inventarul şi vestimentaţia folosite în timpul derulării Şcolii distractive de fotbal vor fi ulterior distribuite instituţiilor de învăţământ din raion.

Programul “Sport+Şcoală+Poliţie” face parte din proiectul Open Fun Football Schools, implementat în ţara noastră de FMF, IGP sub egida organizaţiei Cross Culture Project Association din capitala daneză Copenhaga. Programul are scopul să promoveze sportul în toate regiunile R. Moldova, acordând asistenţă metodică şi tehnică asociaţiilor, cluburilor şi şcolilor de fotbal. În anul 2017, proiectul va acoperi 12 raioane din ţară.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17006773

img17006773

img17006773

img17006773

img17006773

img17006773

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!