ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tiraspolul intenţionează să ceară de la ONU statut special pentru regiunea transnistreană

15:42 | 06.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/.  Liderul autoproclamatei rmn, Vadim Krasnoselski, a solicitat sovietului suprem al regiunii să-i susţină adresarea către Organizaţia Naţiunilor Unite în care se conţine rugămintea de a acorda republicii nerecunoscute statut de observator pe lângă ONU, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia rusă TASS.

“Propun ca în comun să ne adresăm ONU cu rugămintea de-ai acorda Transnistriei un statut special. În practica internaţională există astfel de exemple, cum ar fi Palestina. Şi noi avem în deplină măsură un asemenea drept”, a menţionat Krasnoselski. Potrivit acestuia, în regiune locuiesc 500 mii de oameni, de diferite naţionalități, părerea cărora nu este luată în considerare în cadrul ONU. “Deşi această organizaţie uneşte anume naţiuni şi nu state”, a subliniat liderul de la Tiraspol.

Totodată, Krasnoselski şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acutizarea relaţiilor cu Chişinăul şi stagnarea în cadrul negocierilor în formatul “5+2”. “Dacă nu luăm în calcul perioada când aici era război, atunci actuala situaţie este una dintre cele mai complicate din punct de vedere al factorului extern”, a specificat Vadim Krasnoselski.

Anterior, Guvernul R. Moldova s-a adresat către ONU, solicitând să înlocuiască pacificatorii ruși cu o misiune civilă cu mandat internaţional. 

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!