ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ion Dosca a devenit campion mondial la joc de dame (blitz)

18:35 | 06.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Marele maestru internațional Ion Dosca a cucerit la Kranevo (Bulgaria) titlul de campion mondial de veterani la joc de dame, versiunea blitz, relatează MOLDPRES.

El s-a clasat pe primul loc cu 14 puncte din 16 posibile (6 victorii și 2 egalități) la categoria de vârstă plus 60 de ani.

Performerul s-a învrednicit de încă o medalie - bronz - în concursul de joc de dame, varianta clasică, acumulând 10 puncte din 14 posibile, la un punct diferență de câștigătorul turneului, marele maestru internațional Arunas Norvashas (Lituania).

Ion Dosca este cel mai galonat jucător moldovean la joc de dame. El este campion al Uniunii Sovietice (Chișinău, 1991), varianta rusă, cvadruplu premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (Sao Gaetano de Sul, 1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000, Columbus), medaliat cu argint la ediția Jocurilor Mondiale Intelectuale de la Beijing (2008), versiunea braziliană.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)