ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 7 septembrie 2017

08:23 | 07.09.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la IT Business Forumul ”Gov4ICT”, în cadrul căruia va fi prezentată oferta Guvernului de creare a parcurilor pentru tehnologia informației (IT) în țara noastră.

Ora 10.00, Radisson Blu Hotel, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Ministerul Economiei și Infrastructurii invită reprezentanții mass-media la primul Atelier de lucru național, în cadrul Proiectului privind Evaluarea națională a exportului produselor ecologice din R. Moldova, organizat de MEI de comun cu Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD).

Ora 09.00, hotelul Jolly Alon, sala de conferințe.

***

Ministerul Economiei și Infrastructurii invită reprezentanții mass-media la lucrările IT Business Forumului ”Gov4ICT”, organizat de MEI  în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), privind prezentarea ofertei Guvernului de creare a parcurilor pentru tehnologia informației (IT) în țara noastră.

Orele 10.00-13.00, Centrul de conferințe, Radisson Blu Hotel, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, va susține o conferință de presă comună cu reprezentanții Fondului de investiții WNISEF referitor la suportul acordat pentru dezvoltarea unui modul electronic de analiză și monitorizare a achizițiilor publice din Moldova.

Ora 10.00, Ministerul Finanțelor, Sala Mare et. 4, str. C. Tănase 7.

***

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală invită reprezentanții mass-media la o conferință de presă organizată cu ocazia aniversării a 25-a a instituirii sistemului național de proprietate intelectuală din R. Moldova.

Ora 09.30, Palatul Republicii, et. 2, str. Maria Cebotari 16.

***

Mass-media este invitată la conferința de presă a lui Radik Batyrsin, cunoscut jurnalist rus, președintele Companiei TV ”Mir”.

Ora 16.15, sala de conferinţe a AIS „MOLDPRES”, et. 2, Casa Presei, str. A. Puşkin, 22.

***

În conformitate cu dispoziţia primarului general interimar al municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă ordinară.

Ora 10.00, Primăria mun. Chișinău.

***

Universitatea Tehnică a Moldovei invită la festivitatea prilejuită de semnarea Acordurilor de colaborare cu două universităţi din România: Universitatea Politehnica din București şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Ora 14.00, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 168.

***

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din Moldova, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău organizează, în perioada 7-8 septembrie, prima ediţie a Congresului Internaţional de Fenomenologie Muzicală In memoriam Sergiu Celibidache.

Ora 11.00, Filarmonica Națională „S. Lunchevici”, Sala Mică.

***

La Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” va avea loc un atelier informativ-educațional cu genericul „Un mediu fără pericole chimice pentru copii”.

Ora 14.00.

***

La Cricova se va desfășura festivalul Must Fest 2017.

Orele 15.00-23.00, arcul de intrare spre Combinatul de Vinuri „Cricova”.

***

În incinta Circului din Chișinău va avea loc o conferință de presă privind al doilea eveniment al proiectului #LumineazaCircul, numit Teatrul Copiilor #Luminează Circul.

Ora 14.00.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, efectuează o vizită în R. Moldova în perioada 6-8 septembrie.

(Editor M. Jantovan)