ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei șahiști moldoveni au obținut maximum de puncte la Europenele de tineret

10:43 | 07.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Șahiștii moldoveni Ion Schițco (categoria de vârstă până la 14 ani), Nichita Morozov și Andrei Macovei (ambii la categoria Open-18) au obținut victorii în primele două runde disputate la Campionatul European de tineret, care se desfășoară la Mamaia (România), relatează MOLDPRES.

Ilie Martânovici (16 ani) a acumulat 1,5 puncte și de asemenea figurează printre lideri.

Câte un punct au acumulat Iurie Miron (10 ani), Semion Șapocinic, Ecaterina Grițai, ambii la categoria de vârstă până la 8 ani, Mădălina Mironică, Nicoleta Nicorici, ambele de 10 ani, Paula Mocanu (14 ani) și Paula Gâtu (18 ani).

Republica Moldova este reprezentată de 17 șahiști și șahiste la campionat. Cel mai bine cotat dintre membrii lotului național este Nichita Morozov, medaliat anterior la Europene, al cărui coeficient ELO este egal cu 2461 puncte. El ocupă poziția a opta, conform acestui indice, printre cei 85 de concurenți la categoria sa de vârstă.

Campionatul se va încheia pe 15 septembrie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17006789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!