ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un poliţist de la „Fulger” şi un civil vor fi judecați pentru trafic de influență

11:19 | 07.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Un polițist de la „Fulger”, împreună cu un civil, vor fi judecați pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 1200 de euro de la doi soți pentru eliberarea permiselor de conducere.  Bănuiții au fost reţinuţi de procurorii și ofițerii anticorupţie, după ce soții au reclamat acţiunile acestora, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a comunicat astăzi că polițistul împreună cu o altă persoană, neîncadrată în câmpul muncii, au cerut și primit banii pentru a influența anumiţi angajați ai Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Chișinău să evalueze pozitiv cunoștințele practice ale soţilor pentru eliberarea permiselor de conducere de categoria „B”.

În cadrul urmăririi penale poliţistul nu și-a recunoscut vina, în timp ce complicele său a încheiat cu procurorul acord de recunoaștere a vinovăției.

Ofițerul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” este cercetat în stare de arest preventiv, iar complicele acestuia – în arest la domiciliu.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă de la doi la șase ani de închisoare sau amendă de până 200 mii de lei.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!