ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cei trei polițiști și deținutul care l-ar fi bătut pe tânărul Andrei Brăguța au primit mandate de arestare

10:53 | 07.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Cei trei polițiști și un deținut, reținuți în cazul lui Andrei Braguța, au fost plasați în arest preventiv. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii instanței, oamenii legii au primit câte 20 de zile de arest preventiv, iar co-deținutul lui Braguța - 30 de zile. Totodată, magistrații au aplicat acum două zile un mandat de arestare de 30 de zile pe numele unui alt deținut care l-ar fi bătut pe Braguța.

Potrivit procurorilor, polițiștii reținuți sunt responsabilii care activau în noaptea în care Andrei Braguța a fost adus la poliție, însă în timp ce bărbatul era supus maltratărilor de către colegii de celulă, nu au acționat. Cei doi deținuți în momentul maltratării lui Braguța se aflau în detenție preventivă, însă ulterior fusese deja eliberați.

Andrei Braguța, în vârstă de 31 ani, a decedat la 26 august în condiții suspecte în penitenciar, după ce a fost reținut pentru depășirea limitei de viteză. Autoritățile susțin că motivul decesului este pneumonia, iar rudele acestuia afirmă că bărbatul a murit după ce a fost bătut.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!