ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxeri din 8 țări vor participa la turneul ”Cupa Independenței”

11:54 | 07.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Pugiliști din opt țări și-au anunțat participarea la turneul ”Cupa Independenței”, care se va desfășura pe 14-17 septembrie la Grimăncăuți (Briceni), relatează MOLDPRES.

Antrenorul Emerit, Petru Caduc a declarat astăzi pentru agenție că federațiile din Germania, Italia, Ungaria, Franța, România, Ucraina, Belarus au confirmat evoluarea la concurs. ”Am invitat la turneu nominal, pe categorii, boxeri puternici. Scopul urmărit este de a verifica potențialul unor pugiliști moldoveni, eventuali membri ai echipei naționale, de a le oferi posibilitatea să acumuleze experiența competițională la nivel internațional, de a-și cizela măiestria. Concomitent competiția este o șansă de a menține forma sportivă bună a membrilor lotului național, o verificare a forțelor în ajunul campionatului național, programat pentru începutul lunii octombrie la Chișinău”, a spus tehnicianul.

Potrivit lui, turneul  va avea loc în aer liber. ”Prognoza meteo este favorabilă pentru desfășurarea concursului în aer liber. Însă, vom lua și unele măsuri de precauție pentru cazul în care timpul nu va fi prielnic”, a precizat Petru Caduc.

Turneul este susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Federația națională va acorda sprijin organizatoric.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China, 2008), campion european la Ankara (Turcia, 2011).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)