ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNM a dezmințit informația că nu au fost intentate acțiuni în justiție în privința companiilor din „grupul Șor”

16:33 | 07.09.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. BNM dezminte informația că nu au fost intentate acțiuni în justiție în privința companiilor cunoscute de public ca „grupul Șor”, relatează MOLDPRES cu referire la un comunicat al băncii centrale. 

Urmare unor articole apărute în presă, Banca Națională a Moldovei (BNM) precizează, în baza informației obținute de la lichidatorii Băncii de Economii S.A., BC „Banca Socială” S.A. și B.C. „Unibank” S.A., că din momentul instituirii administrării speciale și retragerii licenței celor trei bănci, au fost inițiate multiple acțiuni civile și penale. Astfel, în scopul încasării datoriilor și recuperării prejudiciului cauzat celor trei bănci, administratorii speciali/lichidatorii acestora au înaintat acțiuni civile în instanțele de judecată, precum și au depus sesizări de pornire a urmăririi penale în privința unor foști administratori și debitori ai băncilor.

BNM precizează că în cadrul mai multor dosare penale, băncile în proces de lichidare au fost recunoscute în calitate de parte civilă.

În același timp, comunicăm că Banca Națională a Moldovei, în virtutea și în limitele mandatului atribuit prin lege supraveghează procesul de lichidare silită a băncilor și a solicitat lichidatorilor băncilor examinarea suplimentară a acțiunilor ce pot fi întreprinse în vederea recuperării prejudiciului cauzat acestora.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!