ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În oraşul Tvardiţa a fost deschis un centru de reabilitare pentru copiii din grupurile de risc

10:44 | 08.09.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. În orașul Tvardiţa, raionul Taraclia, cu suportul Agenției de Cooperare și Dezvoltare a Republicii Turcia (TIKA) a fost deschis un Centru de reabilitare și asistență socială pentru copiii din grupurile de risc, anunţă MOLDPRES.

La evenimentul de inaugurare a centrului au participat Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kilic, şi Coordonatorul Agenției TIKA, Canan Alpaslan.

Ambasadorul turc a menţionat că ţara sa acordă asistență nu doar unei singure regiuni, ci întregii Moldove conform solicitărilor. "Implementăm proiecte similare în toate colțurile țării și intenționăm să continuăm acest lucru”, a opinat Kilic.

Şi Coordonatorul Agenției TIKA, Canan Alpaslan, s-a arătat mulţumit de lucrările efectuate la centru şi a menţionat că "bucuria din ochii copiilor care vizitează acest centru de reabilitare merită tot efortul".

Centrul are capacitatea de a oferi asistență pentru 100 de persoane. Zilnic, 20 de copii frecventează instituția, iar alţi 43 copii cu dizabilități mentale și fizice beneficiază de fizioterapie, reabilitare și asistență psihologică.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)