ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima şedinţă a Legislativului din sesiunea curentă va avea loc la finele lunii septembrie

13:45 | 08.09.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Prima şedinţă plenară a Legislativului din sesiunea curentă va avea loc la finele lunii septembrie. Anunţul a fost făcut astăzi de către Preşedintele Parlamentului, Adrian Candu, la finele unei întrevederi cu preşedinţii comisiilor permanente, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Candu, a fost deja stabilită agenda următoarelor şedinţe plenare şi priorităţile pentru sesiunea de toamnă. „Am trecut astăzi în revistă tot ceea ce ţine de implementarea Acordului de Asociere, actele normative care au fost sau trebuie aprobate în anul 2017. Totodată, am decis ca în sesiunea actuală să punem accentul pe control parlamentar şi evaluarea impactului unor legi asupra anumitor domenii. Am solicitat preşedinţilor de comisii să propună în următoarele două săptămâni un plan de acţiuni şi de desfăşurare a unor audieri parlamentare pe diverse domenii legate de unele legi importante", a opinat Candu.

Speakerul a remarcat că un alt subiect discutat astăzi au fost cele 12 legi trimise spre reexaminare de şeful statului Igor Dodon. „Am rugat, în mod de urgență, comisiile să le reexamineze și să le propună plenului. Astfel, ca la prima ședință să trecem nemijlocit la discuţia acestora”, a conchis Candu.

Preşedintele Legislativului a anunţat că pe data de 18 septembrie va avea loc o şedinţă specială, în cadrul căreia va fi creat un mecanism de supraveghere a activelor bancare și va fi discutată modalitatea de cooperare cu compania Kroll.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)