ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul special al OSCE a prezentat totalurile vizitei sale în R. Moldova

15:43 | 08.09.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf  Dietrich Heim, a prezentat astăzi totalurile vizitei sale în R. Moldova şi a punctat că există voinţă politică din partea ambelor maluri ale Nistrului pe mai multe subiecte, printre care educaţie, transport şi comunicaţii, informează MOLDPRES.

Ambasadorul Heim a făcut o trecere în revistă a evoluțiilor înregistrate în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană şi soluţiile găsite pentru probleme cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Se munceşte mult în grupurile intersectoriale pentru identificarea unor soluţii viabile de soluţionare a problemelor ce ţin de transport, educaţie şi comunicaţii ”, a spus Heim.

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, s-a aflat în perioada 6-8 septembrie într-o vizită în Republica Moldova. În cadrul acesteia, el a avut mai multe întrevederi la Chişinău şi la Tiraspol.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)