ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lavrov afirmă că este prea devreme să se decidă asupra rezoluției ONU privind Coreea de Nord

17:50 | 08.09.2017 Categorie: Externe

Moscova, 8 sep. /MOLDPRES/. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat vineri că este prea devreme să se tragă concluzii în legătură cu forma finală a rezoluției Organizației Națiunilor Unite privind eventuale sancțiuni împotriva Coreei de Nord, informează agenția de știri Interfax, preluată de Reuters, AFP, AGERPRES și MOLDPRES.

Serghei Lavrov a declarat în cadrul unei conferințe de presă, la sfârșitul unei reuniuni la Moscova cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, că nu există alternativă la dialogul cu Phenianul.

''În acest moment, Consiliul de Securitate lucrează la o nouă rezoluție, este încă prea devreme pentru a face previziuni cu privire la forma pe care o va lua'', a declarat Serghei Lavrov.

Subliniind ''prioritatea acordată eforturilor de reluare a procesului politic'', Lavrov a spus că nu există ''o alternativă la aceste eforturi dacă dorim să rezolvăm problemele nucleare ale Peninsulei Coreene pe termen lung''.

La rândul său, șeful diplomației franceze a afirmat că sancțiunile sunt ''necesare pentru a aduce Coreea de Nord la masa discuțiilor''.

Consiliul de Securitate al ONU, în care Rusia și Franța sunt membri cu drept de veto, urmează să se pronunțe luni cu privire la noi sancțiuni internaționale împotriva Coreii de Nord, dorite de Statele Unite și susținute de Franța.

Președintele rus Vladimir Putin a calificat aceste sancțiuni ca fiind ''ineficiente'' și a subliniat necesitatea dialogului cu Coreea de Nord, ai cărei lideri, a spus el, ''ar mânca iarbă și tot nu vor renunța la programul lor nuclear''.

Coreea de Nord este ''imposibil de intimidat'', a avertizat joi Putin, spunând că înăsprirea sancțiunilor împotriva țării nu va produce vreo schimbare la nivel de leadership la Phenian, dar ar putea conduce la suferință umană pe scară largă.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!