ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Recomandările Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova au fost prezentate Guvernului

18:19 | 08.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. În cadrul Cancelariei de Stat a avut loc ieri o şedinţă de lucru cu participarea reprezentanţilor Oficiului Prim-ministrului, ai Consiliului economic pe lângă Prim-ministru, în cadrul căreia experții Instituției publice „Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova” (FDD) au prezentat recomandări cu privire la optimizarea cadrului normativ cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații și accesul la finanțe pentru mediul de afaceri, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Executivului, la şedinţă au fost discutate impedimentele și dificultățile în activitatea asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii, precum și propunerile vizând îmbunătățirea cadrului legislativ aferent activității acestora.

Consecutiv, a fost prezentată analiza constrângerilor în accesul la finanțare și planul de acțiuni conex. Autorii au identificat și analizat peste 70 de constrângeri în accesul la finanțare, atât pe segmentul cererii de finanțare din partea sectorului privat, cât și cel al ofertei de finanțare din partea sectorului bancar, micro-finanțare și leasing.

Prezentă la eveniment, Secretarul General al Guvernului, Lilia Palii, a menţionat că recomandările experților vor servi drept surse de referință pentru elaborarea unor propuneri de ajustare a cadrului legislativ, urmând a fi respectată procedura regulamentară în acest sens.

img17006862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!