ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sâmbătă-luni, 9-11 septembrie 2017

18:21 | 08.09.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Duminică, 10 septembrie

Prim-ministrul Pavel Filip va efectua o vizită la fabrica de zahăr din Drochia cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la fondarea acesteia.

Ora 12.50, IM Südzucker Moldova SA, Drochia, str. 27 August 1.

***

La Chișinău se va desfășura cel de-al II-lea Congres Extraordinar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Ora 11.00, Teatrul „Satiricus I.L. Caragiale”.

***

Teatrul Copiilor prezintă un spectacol muzical inedit, inspirat din celebra comedie a lui William Shakespeare ,,Visul unei nopți de vară”. 40 de actori copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, vor evolua în cadrul unui spectacol grandios, plin de aventuri miraculoase, muzică, dans și acrobații.

Ora 14.00. Arena Mare a Circului din Chișinău.

***

În perioada 10–13 septembrie curent, la Chişinău, se va desfăşura cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului internaţional de muzică violonistică „Regina Vioară”. Pe parcursul Festivalului vor avea loc patru concerte în cadrul cărora vor evolua tineri violonişti din ţară şi de peste hotare. Toate evenimentele din cadrul Festivalului se vor petrece în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, cu începere de la ora 19.00.

 Luni, 11 septembrie

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova invită reprezentanții mass media la conferința de presă comună a Viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, şi a ministrului Afacerilor Externe şi Europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn.

Ora 11.00, MAEIE, str. 31 August 1989, 80.

***

Procurori şi ofiţeri de urmărire penală din șase state se vor reuni, în perioada 11 - 12 septembrie 2017, la Chişinău, pentru a participa la Întâlnirea regională cu genericul „Legislaţia, Garanţiile şi Cooperarea cu furnizorii de servicii în domeniul tehnologiilor informaţionale”.

Ora 09.45 Hotel Radisson Blu Leogrand, Sala de şedințe Loft Lounge.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului invită reprezentanţii mass-media la o conferință de presă și un exercițiu practic pe parcursul cărora va fi prezentată o dronă pentru depistarea bolilor viței-de-vie.

Ora 11.00, podgoriile vinăriei „Sălcuța”, satul Sălcuța, raionul Căușeni.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, va efectua o vizită în Republica Moldova. Programul vizitei va include întrevederi cu Prim-ministrul, Pavel Filip, Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!