ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uraganul Irma trece din nou în categoria 5 şi lovește Cuba

11:20 | 09.09.2017 Categorie: Externe

Havana, 9 sep. /MOLDPRES/.Uraganul Irma, trecut din nou în categoria 5, cea mai ridicată, a atins Cuba sâmbătă la orele 03.00 GMT, cu rafale estimate la 260 de kilometri pe oră și o viteză de deplasare de 20 de km/h, transmite AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Irma, care a făcut cel puțin 19 morți în trecerea sa peste Caraibe începând de miercuri, a atins Cuba în Arhipelagul Camaguey.

Ochiul ciclonului se afla la acea oră la 190 de kilometri de orașul cubanez Caibarien și la aproximativ 480 de kilometri sud-est de Miami, în Florida (SUA), potrivit Centrului American Național al Uraganelor (NHC).

Uraganul Irma, una dintre cele mai importante furtuni din Atlantic din ultimul secol, a făcut ravagii pe un șir de insule din Caraibe. ONU a estimat că până la 37 de milioane de persoane ar putea fi afectate de uraganul Irma pe traiectoria sa către Florida.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17006870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!