ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorii moldoveni de stil liber au fost eliminați din concurs la Mondialele de cadeți

12:53 | 09.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Toți luptătorii moldoveni de stil liber care au evoluat ieri la Campionatul Mondial de cadeți de la Atena (Grecia), au fost eliminați din concurs după primele apariții pe salteaua de concurs, relatează MOLDPRES.

Înfrângeri în partidele desfășurate au suferit Maxim Bostan (42 kg), Demian Liutcanov (50 kg) și Vasile Diacon (69 kg).

În concurs urmează să se mai încadreze Ghenadie Diuvenji (46 kg), Nicolae Melstean (63 kg), Petru Caraseni (76 kg), Rau Lefter (100 kg).

Luptătorii moldoveni de stil greco-roman au înregistrat anterior la campionat de asemenea rezultate modeste. Leonid Moroz (42 kg), Daniel Bostan (63 kg), Alexandru Guțu (69 kg), Vladislav Guțu (76 kg) au suferit înfrângeri în primele partide disputate. Corneliu Rusu (50 kg), Dan Castrasan (85 kg) au învins în runda inaugurală și au cedat în următoarea etapă a turneului. Maxim Canțer (58 kg) a repurtat două victorii, după care a fost învins în sferturile de finală ale concursului, intrând în recalificări, unde a cedat.

Cea mai bună evoluție în turneul feminin a avut-o Irina Pingaci (56 kg), care a obținut două victorii, calificându-se în sferturile de finală, unde a cedat, fiind apoi învinsă și în recalificări. Maria Leorda (46 kg), Mariana Draguțan (52 kg) au câștigat meciurile din runda inaugurală, după care au suferit înfrângeri în următoarea etapă.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor URSS. Performerul activează în prezent la Liceul Republican cu Profil Sportiv.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17006874

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!