ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Petru Caraseni a cucerit bronzul la Mondialele de lupte libere (cadeți)

09:20 | 10.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Luptătorul moldovean de stil liber Petru Caraseni (76 kg) a obținut ieri seara medalia de bronz la Campionatul Mondial de cadeți, desfășurat la Atena (Grecia), relatează MOLDPRES.

Conform tragerii la sorți, el a început concursul în optimile de finală, învingându-l clar (10-0) pe Robi Nikov (Bulgaria). În sferturile de finală l-a depășit cu scorul 8-6, după un meci relativ echilibrat, pe Islam Aliev (Azerbaidjan). În semifinală i-a cedat cu scorul 2-12 lui Arsamag Khostikoev din Federația Rusă, intrând în recalificări unde a învins și a intrat în posesia medaliei de bronz.

Coechipierii Ghenadie Diuvenji (46 kg), Nicolae Melestean (63 kg) și Radu Lefter (100 kg) au suferit ieri înfrângeri în primele meciuri disputate, fiind eliminați din competiție.

Distincția de bronz a lui Petru Caraseni este unica pe care au cucerit-o reprezentanții Republicii Moldova la actuala ediție a Campionatelor Mondiale.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor URSS. Performerul activează în prezent la Liceul Republican cu Profil Sportiv.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17006878

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!