ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kim Jong-Un consideră testul nuclear nord-coreean ca fiind o "mare victorie"

09:58 | 10.09.2017 Categorie: Externe

Phenian, 10 sep. /MOLDPRES/. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a apreciat drept o "mare victorie" cel de-al șaselea test nuclear realizat de țara sa duminica trecută și a lăudat munca oficialilor și experților care l-au realizat, informează agenția de stat KCNA, preluată duminică de EFE, AGERPRES și MOLDPRES.

În cadrul unui eveniment desfășurat aparent sâmbătă la Phenian, care a coincis cu cea de-a 69-a aniversare a înființării Coreei de Nord, Kim a spus că testul nuclear a fost o "mare victorie câștigată de poporul coreean cu prețul sângelui său".

Pe 3 septembrie, armata nord-coreeană a efectuat cel de-al șaselea său și cel mai puternic test nuclear cu o bombă cu hidrogen, fapt ce a declanșat o condamnare puternică din partea comunității internaționale și a sporit tensiunea în regiune.

Recepția, la care au luat parte de asemenea oameni de știință și ofițeri, a servit pentru a sărbători succesul testului atomic și pentru a-i lăuda pe "acei care și-au îndeplinit sarcina cu realism și mândrie", a subliniat KCNA.

Mass-media de la Phenian au profitat sâmbătă de festivitățile de aniversare a creării Coreei de Nord pentru a revendica statutul acesteia de "națiune nucleară invincibilă", mai scrie EFE.

Prin intermediul principalului ziar nord-coreean, Rodong Sinmun, regimul lui Kim Jong-Un a susținut că armele nucleare fac din Coreea de Nord o țară "mai sigură" iar aceasta ar trebui să continue dezvoltarea unui arsenal mai sofisticat.

(Editor M. Jantovan)

img17006882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!