ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stoltenberg : Comportamentul 'nesăbuit' al Coreii de Nord necesită un răspuns global

12:47 | 10.09.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 10 sep. /MOLDPRES/. Comportamentul "nesăbuit" al Coreii de Nord este o amenințare globală și necesită un răspuns global, a declarat duminică șeful alianței militare NATO Jens Stoltenberg, transmite MOLDPRES cu referire la AGERPRES și REUTERS. 

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord nu este direct implicată în criză dar a cerut în mod repetat Coreii de Nord să își abandoneze programele nuclear și de rachete balistice. Phenianul a efectuat cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear al său săptămâna trecută.

"Comportamentul nesăbuit al Coreii de Nord este o amenințare globală și necesită un răspuns global și care include de asemenea NATO", a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat televiziunii BBC.

Stoltenberg a refuzat să spună dacă teritoriul SUA Guam, amenințat de Coreea de Nord, este protejat de articolul 5 al tratatului NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor.

"Acum ne concentrăm total asupra modului în care putem contribui la o soluție pașnică a conflictului", a spus el.

Ministrul britanic al apărării Michael Fallon a declarat de asemenea la BBC că conflictele militare ar trebui evitate cu orice preț.

(Editor M. Jantovan)

img17006884

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!