ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul unei şcoli auto a fost condamnat pentru trafic de influență

09:50 | 11.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Directorul unei școli auto din Bălți a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, informează MOLDPRES.

Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa funcții în cadrul instituțiilor de învățământ timp de patru ani. La fel, a fost dispusă încasarea de la inculpat a sumei de 27 mii de lei – sumă transmisă acestuia pentru săvârșirea infracţiunii. De asemenea, instanța de judecată a menţinut sechestrul aplicat asupra bunurilor imobile ce-i aparțin inculpatului.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a comunicat astăzi că, în perioada anilor 2015 – 2016, bărbatul a pretins şi primit 27 mii de lei de la o persoană, pentru a influența persoane publice din cadrul Secţiei Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Bălți a Întreprinderii de Stat „CRIS „Registru”, să aprecieze pozitiv cunoştinţele acestuia la examenul pentru obţinerea permisului de conducere de categoriile „D” și „E”.

Inculpatul şi-a recunoscut vina. Acesta nu este la prima abatere, fiind condamnat anterior pentru acţiuni similare la o pedeapsă nonprivativă de libertate.

Sentinţa este cu drept de atac.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!