ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șahistul moldovean Nichita Morozov va juca cu liderul de la Europenele de șah (tineret)

10:03 | 11.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Șahistul moldovean Nichita Morozov va juca astăzi în runda a șasea a Campionatului European de tineret de la Mamaia (România), categoria de vârstă Open 18 ani, cu cel mai bine cotat jucător conform coeficientului ELO, maestrul internațional Naik Martirosyan din Armenia, relatează MOLDPRES.

Partenerul său de întrecere are ELO-ul egal cu 2570 puncte. Indicele lui Nichita Morozov la acest capitol este egal cu 2461 puncte, fiind situat pe locul opt la startul turneului. Ambii șahiști totalizează după cinci runde disputate câte 4 puncte și împart locurile 2-7 în clasament. Primul în top este Georgios Kouskutis din Grecia, care a acumulat 4,5 puncte.

Nichita Morozov are deocamdată cea mai bună evoluție la Europene printre membrii lotului național. Coechipierul Ion Schițco a adunat 3,5 puncte din 5 posibile și ocupă locul 14. Printre șahiste cea mai bine poziționată este Paula-Alexandra Gâtu, categoria de vârstă până la 18 ani, care a acumulat 3 puncte și ocupă locul 20. Restul membrilor lotului au prestații mai modeste.

Republica Moldova este reprezentată la campionat de 17 jucători. Turneul se va încheia peste trei runde.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17006893

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!