ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurori din șase state au discutat la Chișinău despre metode de securitate în domeniul tehnologiilor informaţionale

13:04 | 11.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Procurori şi ofiţeri de urmărire penală din șase state au discutat astăzi la Chişinău despre metode de securitate în domeniul tehnologiilor informaţionale. Reuniunea se desfășoară în cadrul întâlnirii regionale cu genericul „Legislaţia, Garanţiile şi Cooperarea cu furnizorii de servicii în domeniul tehnologiilor informaţionale”, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Procuratura Generală a Republicii Moldova, în parteneriat cu Consiliul Europei, în cadrul proiectului Cybercrime@EAP III. La reuniune au participat membrii echipei de proiect din toate statele Parteneriatului Estic și autoritățile naționale de reglementare în domeniul comunicațiilor.

În cadrul evenimentului, Igor Popa, adjunctul Procurorului General, a specificat că evenimentul are o tematică importantă și actuală pentru societate. „Fortificarea domeniului informațional reprezintă un factor major pentru prosperitatea statului în dezvoltarea continuă, de aceea securitatea informatică necesită implicarea forțelor de ordine. Până în prezent, au fost întreprinse un șir de acțiuni pentru consolidarea capacităților de prevenire și combatere a criminalității informatice și au fost realizate succese în acest domeniu. Suntem siguri că reuniunea va aduce rezultate frumoase prin fortificarea cunoștințelor la nivel global, întrucât anume cooperarea internațională va contribui la combaterea crimelor cibernetice și la dezvoltarea instruirii angajaților din sistemul de drept”, a spus Popa.

La eveniment, care se desfășoară în perioada 11-12 septembrie, participă o echipă multinațională de experți din Bulgaria, Croația, Estonia, Olanda și Regatul Unit al Marii Britanii, care vor prezenta expertize față de subiectul principal al reuniunii. Totodată, Comitetul pentru Convenția privind criminalitatea informatică și Biroul pentru Programul privind criminalitatea informatică urmează să își exprime opiniile cu referire la stabilirea standardelor și consolidarea capacităților pe dimensiunile cooperării publice și private.

Cybercrime@EAP III este un proiect comun al Uniunii Europene și al Consiliului Europei care vizează îmbunătățirea cooperării publice/private în domeniul criminalității informatice în regiunea Parteneriatului Estic. Proiectul are, în prezent, o durată de 25 de luni și un buget de aproximativ 1,2 milioane de euro.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17006904

img17006904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!