ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorii prieteniei din statul american Ohio au vizitat Parlamentul R. Moldova

15:27 | 11.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Șaisprezece Ambasadori ai prieteniei din Dayton, statul Ohio, SUA, au vizitat astăzi Parlamentul Republicii Moldova și au discutat cu speakerul Andrian Candu, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.  

În cadrul turului ghidat al clădirii Legislativului, oaspeții au vizitat sala de ședințe plenare, sala Europei, muzeul Parlamentului precum și s-au întâlnit cu Președintele Legislativului Andrian Candu. Speakerul le-a vorbit despre procesul legislativ al țării noastre, despre istoria parlamentarismului, a răspuns la numeroase întrebări și le-a oferit suvenire simbolice.

La rândul lor, oaspeții au transmis președintelui Parlamentului o scrisoare de mulțumire adresată Republicii Moldova și semnată de membrul Congresului SUA, Michael R. Turner, pentru implicare și participare în cadrul Programelor Friendship Force.

Cei 16 Ambasadori ai prieteniei vizitează Moldova în cadrul programului Friendship Force Chișinău, implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă. Scopul programului este promovarea înțelegerii, a educației culturale și a diplomației cetățenilor prin călătorii în homestay (ședere în casa gazdelor) și prietenii personale.

Asociația pentru Dezvoltare Creativă a pregătit un program divers pentru cei 16 Ambasadori ai Friendship Force Dayton, Ohio: vizite la diferite instituții și locații în Moldova, precum Parlamentul Republicii Moldova, vizită la autoritățile locale, școala și muzeul satului Selemet, atelier de încondeierea ouălor, seara interculturală Moldova – Statele Unite ale Americii, sărbătorirea culturii Moldovei. 

Programele Friendship Force aduc oameni diverși în culturile și casele celorlalți, pentru a împărtăși experiențele unice de tipul celor care nu sunt disponibile turiștilor obișnuiți.

Programul Friendship Force în Moldova a fost instituit și este organizat de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) începând cu anul 2013. ADC a găzduit ambasadori ai Friendship Force North Carolina, Colorado, California, SUA. Anul acesta R. Moldova va găzdui ambasadori ai Friendship Force Dayton, statul Ohio, SUA, iar în 2018 Friendship Force Germania și Belgia. Organizația Friendship Force International are cluburi în peste 60 de țări, cu 15.000 de membri activi și peste 300 de călătorii care au loc în fiecare an. Titlul de AMBASADOR al prieteniei îl poartă fiecare persoană implicată în program: cei ce vizitează și cei ce găzduiesc.

img17006909

img17006909

img17006909

img17006909

img17006909

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!