ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul Moldovei a fost ales președinte al Consiliului ONU pentru Comerț și Dezvoltare

17:27 | 11.09.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva, Ambasadorul Tudor Ulianovschi, a fost ales astăzi în calitate de președinte al Consiliului pentru Comerț și Dezvoltare, care reprezintă cel mai înalt organ decizional din cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), pe lângă Conferințele Ministeriale care au loc o dată la patru ani, informează MOLDPRES.

Potrivit Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva, decizia a fost luată în urma votului unanim în plenul sesiunii anuale a UNCTAD.

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a fost înaintat drept candidat din partea unui număr sporit de state care reprezintă trei din cele patru grupuri regionale ale UNCTAD-ului.

Conferința UNCTAD, ce se desfășoară în perioada 11-22 septembrie, va cuprinde dezbateri cu privire la procesele de integrare și de dezintegrare a economiei mondiale, interdependența și creșterea economică incluzivă, investițiile pentru dezvoltarea economiei digitale, asistența tehnică oferită de către UNCTAD statelor în curs de dezvoltare și țărilor fără litoral maritim, planul strategic și bugetul organizației, precum și monitorizarea implementării deciziilor adoptate de către conferințele și summit-urile ONU în domeniul economic și social.

Tematica sesiunii din acest an a fost prilejuită de jubileul de 60 de ani de la constituirea Uniunii Europene și 50 de ani de la formarea Asociației Națiunilor din Sud-Estul Asiei.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)